Dat doe ik ‘gewoon’

0 Comments

Voor Bij Nader Inzien schreef ik een blog over een van mijn hoofdthema's: gewoontes.

Mijn maag knorde zojuist. Knorde ik ook? Deed ik dat, dat knorren? Doen lijkt hier niet de beste omschrijving, maar toch was ik het, die knorde.

De vraag die ik hier stel gaat terug op het eeuwenoude onderscheid tussen intentionele handelingen en ‘louter lichamelijke bewegingen’. Het eerste doe ik en het tweede overkomt mij. Dit onderscheid gebruiken we bijvoorbeeld wanneer we nadenken over autonomie en verantwoordelijkheid... 

Lees de hele blog hier.

About the author 

Judith Martens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates
Secured By miniOrange